Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

The Guardian höjer priset

Publicerad: 10 september 2007, 12:09

Nu har också The Guardian höjt priset, och kostar £1.50 om helgen och 80 pence vardagar. Det betyder att alla de stora brittiska kvalitetstidningarna har höjt priset på kort tid. The Guardian motiverar höjningen med att man slår vakt om och utvecklar kvalitetsjournalistiken.


Den brittiska tidningsmarknaden slåss med priset som vapen. Populärtidningarna – down market – har under flera år med ojämna mellanrum chocksänkt priset. Senast The Sun sänkte sitt lösnummerpris i slutet av augusti.

Kvalitetstidningarna – upmarket – har också använt prissänkning. Men den senaste tiden har man istället höjt priset. The Times är nu på vardagar uppe i de 70 pence som Independent och Daily Telegraph tar, och Financial Times ökade sitt pris till £ 1.30 på vardagar, och därmed dyrast.

The Guardians höjning motiverar man med att ”när många nyhetsorganisationer skär ner på personalen och kostnaderna för reporterarbetet, så är The Guardian fortsatt övertygad om det riktiga i att investera i kvalitetsjournalistik”.
Läs mer hos The Guardian.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev