Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Telia trotsar rättsbeslut

Publicerad: 23 februari 2017, 13:06

Förvaltningsrättens beslut om att frisurf-tjänster ska stoppas ignoreras av Telia som överklagar beslutet till kammarrätten.


Ämnen i artikeln:

Förvaltningsrätten

Telia Company stoppar inte sina frisurf-tjänster, Lyssna och Sociala, trots ett beslut från Stockholms förvaltningsrätt, skriver Surfa. Beslutet innebär att Telia måste lägga ned sina tjänster senast i dag, torsdag 23 februari, enligt ett beslut som Post- och telestyrelsen (PTS) fattade i januari.

Under förra veckan överklagade Telia beslutet och begärde att det skulle hävas under den tid som de och PTS tar målet till rätten. Förvaltningsrätten avslår denna begäran och Telia har därför valt att gå genom kammarrätten med ytterligare en överklagan.

“Såna här beslut hämmar tyvärr den innovativa kreativiteten och utvecklingen av nya tjänster. Vi gör den bedömningen att fri surf när surfpotten är slut ryms inom aktuell lagstiftning. Förhoppningsvis får vi ett annat besked från kammarrätten och vi får det förhoppningsvis också snart”, säger Telias presskontakt Inger Gunterberg till Surfa.

Uppfattningen delas inte av PTS som tycker att Telias tjänster Lyssna och Sociala, som tillåter användning av vissa utvalda tjänster efter att surfpotten tagit slut, bryter mot EU-förordningen som säger att leverantörer av internettjänster ska behandla trafiken likvärdigt. Tillsynsmyndigheten menar att all trafik inte behandlas lika genom frisurf-tjänsten.

Om kammarrätten prövar Telias överklagan återstår att se.

Ämnen i artikeln:

Förvaltningsrätten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.