Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Telia Sonera försökte styra vem som skulle intervjua

Publicerad: 4 september 2013, 10:53

Då Telia Sonera bjöd in journalister för att intervjua nya vd:n ville de inte att jag skulle göra den. Det säger TT:s reporter Ola Westerberg.


Ämnen i artikeln:

TT

När Telia Soneras presschef ringde till TT vände han sig direkt till en reporter som senare blev den som gjorde intervjun med nya vd:n Johan Dennelind.

Under samtalet gjordes det enligt Ola Westerberg tydligt att han inte ansågs lämplig för att göra intervjun. Anledningen ska ha varit att Ola Westerberg skrivit om de mutanklagelser som fick förre vd:n för Telia Sonera, Lars Nyberg, att lämna uppdraget i förtid.

På ett sätt känns det som en fjäder i hatten att någon man rapporterar om reagerar så, säger Ola Westerberg.

Men det är beklagligt att Telia Sonera försöker styra vem som ska skriva om bolaget, tycker han.

Ola Westerberg poängterar att han då var fullt upptagen med förberedelser inför Obamas statsbesök och därför kanske ändå inte skulle ha tid att göra intervjun med den nya vd:n. Samt att han och den reporter som gjorde intervjun gick igenom de viktigaste frågorna innan. Han har inte heller något att säga om slutresultatet.

Min kollega ställde alla hårda och tuffa frågor.

Är du nöjd med svaren?

Visst lyckades han (Johan Dennelind) slingra sig. Men det är svårt att svara på om jag lyckats bättre. Vill vissa personer inte svara på frågor är det svårt att få dem att göra det. Kanske hade jag sett eller hört något som ingen annan gjorde, men det är svårt att svara på när jag inte var där.

Telia Soneras presschef Salomon Bekele vill inte kommentera om Ola Westerbergs namn nämndes under samtalet med TT.

Men om TT önskat att skicka honom hade han varit välkommen, säger Salomon Bekele till Medievärlden.

Den reporter på TT som tog samtalet med Telia Soneras presschef vill inte kommentera utan hänvisar till sin chef.

Då jag inte vet vad som sades kan jag inte kommentera det. Men om ett företag har den typen av önskemål är det inget vi tar hänsyn till, säger TT:s nyhetschef Vicktor Olsson.

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.