Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Telefonkaos – Ring P1 ställs in

Publicerad: 18 juni 2019, 05:38

Det är återigen stora störningar på Tele2:s nät. Bonnierkoncernen upplever stora störningar och Sveriges Radios program Ring P1 ställs in.


Under måndagseftermiddagen var det stora problem med Tele2:s nät. Under kvällen fungerade telefonin igen men på tisdagsmorgonen återkom problemen. Bland de drabbade finns Bonnier, där Medievärlden ingår. Där fungerar inte telefonerna och växeln går inte att nå.

Även på Sveriges Radio har problemen med telefonin skapat problem. Klassikern Ring P1 har fått ställas in till följd av problem med telefonin. Växel fungerar dålig och även trafikredaktionen på Sveriges Radio ska ha problem, uppger Ekot.

– De lyssnare som hör av sig kommer med väldigt detaljerad information. Så för oss blir det här väldigt besvärligt, säger Elisabeth Edberg på trafikredaktionen i en extrainsatt sändning.

SR:s teknikdirektören Björn Heurlin säger i Ekots sändning att det är ovanligt att något sådant här händer. Han uppger också att det finns beredskap för att klara av myndighetsansvaret och frö att komma ut med meddelanden till allmänheten.

– Men när det kommer till att få in våra lyssnare är det svårare, säger han.

Till Aftonbladet bekräftar Tele2 att det är stora störningar i deras nät igen.

– Tyvärr är det så, säger Louise Ekman, presskontakt hos Tele2, till tidningen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.