Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tele2 och Com Hem slås ihop

Publicerad: 10 januari 2018, 08:18

Tele2 och Com Hem går ihop och bildar bolaget Nya Tele 2. Com Hems ägare får 6,6 miljarder kronor och 27 procent av aktierna i det nya bolaget.


Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

Tele2:s och Com Hems största aktieägare är Kinnevik med 30,1 procent av aktierna och 47,6 procent av rösterna i Tele2 och 18,7 procent av aktierna och rösterna i Com Hem.

Com Hems vd Anders Nilsson blir vd för det nya företaget medan Tele2:s vd Allison Kirkby lämnar.

”När jag började min ledande roll på Tele2 hade jag tre övergripande mål: att skapa avkastning genom disciplinerad kapitalallokering; att låta koncernen fokusera på de marknader där vi visste att vi kunde vinna; och att bli den ledande integrerade operatören i Östersjöområdet med ett starkt fokus på kunden. Med dagens offentliggörande har alla dessa mål uppnåtts och jag är otroligt stolt över Tele2-teamet och allt som vi har åstadkommit under de senaste fyra åren. Jag är övertygad om att jag vid Fusionens genomförande kommer att lämna över ett bolag i väldigt god form och med Anders Nilsson och Tele2s nuvarande koncernledning är bolaget i goda händer att bli ännu mer framgångsrikt i framtiden”, säger Allison Kirkby i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.