Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Talentum Sveriges vd slutar

Publicerad: 29 april 2016, 07:37

Aarne Aktan slutar som vd för mediehusets svenska verksamhet med omedelbar verkan.

Ämnen i artikeln:

Alma Media

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Aarne Aktan hade planerat att lämna sin post som vd för Talentum Sverige vid halvårsskiftet, men väljer nu alltså att gå redan i dag. In kliver istället Juha-Petri Loimovuori, vd för Alma Media, som nyligen köpte Talentum, det skriver Dagens Media.

Medievärlden har tidigare rapporterat om det stora sparpaket som ska göra att Talentum sparar 15 miljoner kronor. För att lyckas med det ska antalet journalister minskas med 40 procent. Samtidigt ska fyra chefredaktörer bli en.

I ett uttalande från Journalistklubben på Talentum i Sverige uttycker medlemmarna oro över förslagen till nedskärningar samt ledningens vilja att outsourca fyra av titlarnas digitala publicering. Klubben skriver att:

”Vi är särskilt oroade över arbetsgivarens förslag till outsourcing av den digitala publiceringen. Att ta bort webbredaktörerna från så specifika titlar som Ny Teknik, Affärsvärlden, Arbetarskydd och Lag&Avtal och ersätta dem med en gemensam grupp från ett externt bemanningsföretag verkar ogenomtänkt på gränsen till självdestruktivt. Om digital publicering är framtiden är det självklart att vi måste äga den själv.”

Nästa vecka ska en löntagarkonsult inleda en granskning av arbetsgivarens sparförslag, uppger Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev