Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Talentum går starkt mitt i krisen

Publicerad: 29 oktober 2008, 08:29

Det går bra för tidskiftskoncernen Talentum, med Ny Teknik som svenskt flaggskepp, mitt i krisen. Engångskostnader sänker resultatet för tredje kvartalet till ett minus på 10 miljoner. Men hittills i år har såväl upplageintäkterna som annonsintäkterna ökat i både Finland och Sverige.


Ämnen i artikeln:

TalentumAffärsvärldenDagens MediaNy Teknik

Finska Talentum är stora på teknik- och affärspublicistik i Finland och Sverige, med två likartade parallella verksamheter. Den svenska verksamheten består till huvuddel av gamla E&T förlag, med bland annat Affärsvärlden och Ny Teknik. Till detta har man bland annat köpt mediebyråtidningen Dagens Media.

Det tredje kvartalet – med september som akut krismånad – har förlaget i stort sett klarat bra. Det är prepressverksamheten i Premedia som kostar. Tallentum har tagit kostnader på drygt 30 miljoner i goodwillnerskrivningar och omstruktureringskostnader. Det vänder tredje kvartalets rörelseresultat på 20 miljoner till förlust.

Samtidigt har den samlade omsättningen ökat något tredje kvartalet mot ifjol: 18,9 miljoner euro mot 18,7 i fjol.

Och den traditionella tidskriftsverksamheten går bra: tredje kvartalet växte intäkterna med 9 procent till 170 miljoner, med en vinst på 17 miljoner.

Vd Juha Blomster säger i kvartalsrapporten att ”i det här marknadsläget kan det betecknas som ett bra prestation”

Nätintäkterna har fördubblats, men är med 25 miljoner fortfarande bara en bråkdel i verksamheten.

Aktien vänder uppåt idag, antagligen påverkad av rapporten.
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=22}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.