Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TÅ och ÖA nu ännu lokalare

Publicerad: 5 juni 2013, 06:30

I dag är det premiär för nya TÅ och ÖA. Läsarna uppskattar att det är mer lokalt material. Men inte att B-delen försvann.


Ämnen i artikeln:

Tidningen Ångermanland

Efter sex år med den gamla formen för tidningarna var det dags för en uppfräschning. Någon revolution har det inte blivit men nu är tidningen lite renare och lite modernare menar chefredaktör Jimmie Näslund.

B-delen som var gemensam för båda tidningarna har fått stryka på foten. Något som läsarna redan signalerat missnöje med. Men att de inte gillar att inte längre kunna dela tidningen vid frukostbordet var en väntad reaktion enligt Jimmie Näslund.

Förändringen ger dock möjlighet att vara mer lokala i kultur- och nöjesmaterialet samt på sporten och familjesidorna. Vilket tagits emot positivt.

Det kommer att vara färre sidor i tidningarna nu. Dels på grund av den formatdrivande uppdelningen inte längre ställer till det men också för att ledningen beslutat att minska på bland annat det icke-lokala byråmaterialet.

Det kommer att bli en liten besparing, men det är inte därför vi gör det, säger Jimmie Näslund.

Och de här förändringarna kommer att få upplagorna att skjuta i höjden?

Ha ha, nja, vi ser realistiskt på upplagorna. Men det går inte att lägga sig ner och dö utan vi måste jobba med produkten. Och vi märker att det finns ett stort engagemang för den. Många har varit glada för förändringarna vi gjort, och några förbannade.

Se nya och ÖA här.

Ämnen i artikeln:

Tidningen Ångermanland

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev