Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT:s satsning på jämställd sportbevakning ger resultat

Publicerad: 29 mars 2017, 11:25

För fyra år sedan drog SVT igång en satsning på jämställd sportbevakning. I dag kan de konstatera att det gett resultat – både innehållsmässigt och trafikmässigt.


Under en dragning för ett 80-tal chefer från europeiska tv-bolag under ett EBU-möte i förra veckan sade SVT Sports publiceringschef Patric Hamsch att satsningen märks tydligt i det material som publiceras. SVT:s interntidning Vipåtv citerar Hamsch:

”Vi har fler egna nyheter i dag, vi berättar fler unika och bättre historier, vi är mer precisa i våra dagliga val, vi går mer på fakta och mindre på känsla och vi möter de förväntningar som finns hos vår publik.”

Samtidigt har trafiksiffrorna lyft, rapporterar interntidningen.

”Hittills i år har 17 av de 20 mest läst artiklarna och 17 av de 20 mest sedda klippen varit journalistik om idrottskvinnor. Och i februari i år satte svtsport.se rekord i antal unika besökare.”

Som ett led i arbetet har SVT Sport satt upp konkreta mål och en tydlig arbetsledning samt gjort noggranna uppföljningar. Något som krävs, enligt Patric Hamsch.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News