Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT rekryterar från Expressen

Publicerad: 28 juni 2017, 09:57

Expressens nyhetsreporter Diamant Salihu börjar på SVT:s riksnyheter den 1 september.


Ämnen i artikeln:

Expressen

”Jag är verkligen supertaggad inför att få ta del av all den kompetens som finns i SVT-huset, och jag tror också att jag har mycket erfarenhet att bidra med efter elva år på Expressen”, säger Diamant Salihu i ett pressmeddelande.

Till Expressen kom Diamant Salihu i september 2006. Där har han arbetat som nyhetsreporter samt varit korrespondent i New York och London.

På tidningen har han gjort flera uppmärksammade granskningar, däribland en av vapenhandeln i Malmö 2010. För att visa på den stora tillgången på illegala vapen köpte Salihu en pistol. För det fälldes han, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson samt tidningens dåvarande nyhetschef Andreas Johansson, för vapenbrott. Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter. Domen fick stor uppmärksamhet och kritiserades av många publicister för att undergräva journalistikens uppdrag.

”Diamant Salihu är en mycket skicklig, drivande och modig reporter som kommer att bli en lysande förstärkning av riksnyheterna”, säger Charlotta Friborg, tillträdande programchef för SVT:s riksnyheter, i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.