söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT rekryterar Aftonbladets tv-ankare

Publicerad: 10 januari 2017, 07:36

Aftonbladets tv-ankare Karin Magnusson ska börja leda SVT:s morgonprogram.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

Det är en drömrekrytering enligtUlf Johansson, programchef på SVT Nyheter.

– Hon har en oerhört bred journalistisk kompetens och har dessutom redan profilerat sig som vass programledare i tv-formatet. Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens till vårt nya morgonprogram, säger han i ett pressmeddelande.

– Karin Magnusson har gjort ett fantastiskt jobb på Aftonbladet och nu senaste tiden som programledare hos oss på Aftonbladet TV. Karin har varit med och byggt flera av våra succéprogram på Aftonbladet och nu får hon vara med och utveckla nytt för SvT. Det är en utmaning som hon kommer gilla och jag är säker på att hon kommer sätta ett rejält avtryck, säger Aftonbladet TV:s chef Lotta Folcker till Aftonbladet Inifrån.

Karin Magnusson börjar på SVT den första mars.

– Att jag går vidare nu har bara att göra med att jag fått en möjlighet att göra skillnad i ett för mig nytt sammanhang. Det är en utmaning jag inte kan tacka nej till. Åren på Aftonbladet och vännerna jag fått här kommer jag alltid bära med mig, säger hon till Aftonbladet Inifrån.

Karin Magnusson har även varit debattchef och kulturchef på Aftonbladet samt programledare och producent på Sveriges Radios P1 och P3. Hon har även varit programledare för SVT:s Kulturnyheterna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev