Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT pausar med anklagad sportprofil

Publicerad: 22 november 2017, 07:19

Den SVT Sport-profil som fått lämna sin tidigare arbetsgivare på grund av anklagelser om sexuella trakasserier tar en paus från SVT.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

Uppgifterna om de påstådda övergreppen avslöjades av Sportbladet förra veckan. De aktuella incidenterna ska ha inträffat när mannen var knuten till en tidigare arbetsgivare. När uppgifterna blev kända inledde SVT Sport en egen utredning om ärendet. Och nu står det klart att SVT pausar samarbetet med sportprofilen, skriver Aftonbladet.

”Medarbetaren kommer den närmsta tiden inte att ha några journalistiska uppdrag för SVT. Vi är överens om att medarbetaren nu ska fokusera på att hantera och ta ansvar för det som hänt på den tidigare arbetsplatsen. Detta arbete inleds nu och kommer att ta några veckor. Efter det kommer jag att ta beslut om samarbetet kan fortsätta eller inte”, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett uttalande till Aftonbladet.

Samtidigt framhåller Edlund Jönsson att utredningen inte visat något som tyder på att det förekommit några trakasserier kopplat till profilen på SVT.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.