Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT Opinions projektledare beklagar misstag

Publicerad: 31 januari 2018, 06:59

Det borde ha framgått att en av männen i förra avsnittet av SVT Opinion var placerad av Malmö kommun, konstaterar programmets projektansvariga Ulf Johansson i Kvällsposten.


Christian Sonesson (M), kommunstyrelseordförande i Staffanstorp, ifrågasatte på Kvällsposten Debatt SVT Opinion Lives trovärdighet efter torsdagens sändning från Staffanstorp. I programmet diskuterades kritiken mot kommunens val av boende för nyanlända.

Sonesson, som själv medverkade i programmet, blev i efterhand varse om att en av männen som deltog var placerad av Malmö kommun – och inte hade någon koppling till Staffanstorps kommun. Information som inte framgick under sändningen. I sitt debattinlägg menar Christian Sonesson att SVT medvetet undanhöll uppgiften.

Sedan slutet av sommaren är Ulf Johansson, tidigare chef på SVT Nyheter, projektledare för SVT Opinion och Opinion live i Göteborg. Han svarar Christian Sonesson (M) i Kvällsposten.

”En av männen har blivit talesperson för de boende eftersom han pratar bra engelska. Mannen var placerad av Malmö kommun och det borde vi berättat, det var en miss som vi beklagar”, skriver han.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.