Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT och SR tvingas lämna ut ytterligare intervjumaterial

Publicerad: 16 oktober 2017, 05:42

Hovrätten har beslutat att SVT och SR måste lämna ut ytterligare material från en intervju med Saabs ekobrottsåtalade före detta vd och styrelseordförande Victor Muller.


Ämnen i artikeln:

SRSveriges TelevisionSVTSveriges Radio

Victor Muller och de andra Saabcheferna som stod åtalade för ekobrott friades i april av Vänersborgs tingsrätt. Men delar av domen överklagades till hovrätten.

Inför rättegången i tingsrätten begärde åklagarna ut totalt tre nyhetsinslag från SVT och SR; ett radioinslag och två TV-inslag. SVT vägrade först att dela med sig av materialet, men bestämde sig senare för att inte överklaga tingsrättens beslut.

Nu har hovrätten, på begäran av åklagarna, beslutat att SVT och SR återigen ska lämna ut ytterligare material. Bland annat ett inspelat tal som Muller höll i april 2011. Det aktuella materialet kommer att användas när hovrätten i december tar upp målet som gäller misstänkt grovt svindleri.

”Vi har precis fått beslutet och kommer sätta oss och titta igenom det ordentligt med berörda innan vi tar något beslut om nästa steg”, säger Albert Svanberg, chef för SVT programetik till SVT Nyheter Väst.

Läs också

Nytt besked: SVT lämnar ut nyhetsinslag om Saab

SVT och SR vägrar lämna ut nyhetsinslag om Saab

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.