Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT kan ta över 8 sidor

Publicerad: 16 april 2014, 06:41

8 sidor är på väg att följa med Centrum för lättläst in i Myndigheten för tillgängliga medier. Om SVT istället tar över kan oberoendet behållas.


Ämnen i artikeln:

SVT

Regeringen föreslår att Myndigheten för tillgängliga medier ska upphandla produktionen av 8 Sidor.

8 sidors chefredaktör har tidigare föreslagit att tidningen går in under public service. ”Public service är fristående och har ett uppdrag att vara till för alla” sade hon till Medievärlden när förslaget kom.

Oppositionspartierna socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet, är alla positiva till en sådan lösning i sina remissvar.

Även SVT ställer sig positivt, enligt strategichefen Jimmy Ahlstrand.

Vi tycker i alla fall att det är ett så intressant tankespår att vi vill utreda det. Att en publicistik verksamhet ska flytta in i en myndighet tycker vi är olyckligt.

Varför skulle verksamheten passa hos er?

Det är en samhällsinriktad verksamhet med ett uppdrag som passar inom public service. Vi jobbar redan med angränsande frågor, och har tagit hand om liknande verksamheter förr. Det ligger inte heller i konflikt med det som kommersiella medier gör.

Hur kan ni ta det här vidare?

Jag tror att det räcker med en ganska snabb utredning om hur tidningen skulle kunna föras in i public service. Det kan nog ske ganska enkelt, men det finns en del frågor som behöver lösas: vem som ska ansvara för vad och hur uppdraget ska utformas.

Varför är det just SVT och inte SR eller UR som är aktuellt?

Vi tror att den här verksamheten vore logisk att koppla på vår nyhetsverksamhet, och vi har pratat med UR och SR om det och de tycker också att det är rimligt.

8 Sidor kan tas över av myndighet

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.