Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT ber Expressen om ursäkt

Publicerad: 16 januari 2015, 13:04

SVT har bett Expressen om ursäkt för ett blogginlägg skrivet Joakim Lamotte som tidigare arbetat för SVT. Detta för att Expressen inte ska bojkotta SVT.


Det var i samband med Husby-kravallerna som SVT-frilansaren Joakim Lamotte skrev att Expressen och Aftonbladet betalade ungdomar för att bränna bilar, i ett inlägg på sin privata blogg.

Thomas Mattsson skriver i sin blogg att han fått en ursäkt från Mette Friberg, som är programchef och ansvarig utgivare för SVT Göteborg. ”Jag förstår att du blev förbannad när du, för snart två år sedan, läste blogginlägget som påstod att Expressen och Aftonbladets medarbetade arbetade med ojusta metoder i Husby. Vi har, vid flera tillfällen, försökt förklara för dig den mycket olyckliga sammanblandningen mellan bloggarens inlägg och SVT Debatt. Vi tar, och har tagit, avstånd från blogginlägget”, skrev hon bland annat i sin ursäkt.

Enligt Mette Friborg kommer ursäkten nu för att Expressens medarbetare ska sluta bojkotta SVT Debatt.

”Jag tror inte att jag har använt uttrycket ‘bojkott’, men vi har kanske inte prioriterat en redaktion vars medarbetare ljög om våra kollegor och försatte dem i fara. Men nu är detta utrett med SVT”, säger Thomas Mattsson till Dagens Media.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev