Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SVT avbryter sina pappersprenumerationer

Publicerad: 24 mars 2016, 07:52

Att medarbetarna fortsättningsvis får läsa nyheterna digitalt ska leda till 1,5 miljoner sparade kronor.


Ämnen i artikeln:

SVT

Beslutet om att säga upp pappersprenumerationerna av dagstidningarna fattades i december förra året. Anledningen ska vara att man vill lägga pengarna som går att spara in på programverksamhet istället, rapporterar Dagens Media.

Genom att säga upp pappersupplagorna av Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladets och Expressen och istället gå över till systemet Pressreader där en mängd dagsaktuella tidningar och tidsskrifter finns tillgängliga digitalt räknar SVT med att kunna skjuta in 1,5 miljoner kronor i programverksamheten.

Men alla dagstidningar finns inte tillgängliga via Pressreader. Nyligen fattade till exempel Bonnier News beslut om att dra sig ur Pressreader, vilket innebär att tillgången till Bonnierkoncernens dagstidningar försvinner. I stället kan man teckna digitalt abonnemang direkt med Bonnier News, skriver Charlotte Svensson, som är ansvarig läsarintäkter och digital affärsutveckling på Bonnier News, i ett mejl till Medievärlden.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.