Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sverker Olofsson som nyhetsspanare fälls i GRN

Publicerad: 29 april 2013, 11:18

Ett inslag med Sverker Olofsson som nyhetsspanare i SVT:s Gokväll har fällts i Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

SVTGranskningsnämnden

Sverker Olofsson agerade nyhetsspanare för Gokväll och uttalade sina personliga åsikter om vilken roll kyrkan bör inta i frågan om kyrkan och skolavslutningar.

Uttalandet var så långtgående att de innebar ett ställningstagande i strid med kravet på opartiskhet i SVT:s sändningstillstånd.

På grund av att Sverker Olofsson var programledare för ett annat SVT-program, omfattas han av opartiskhetskravet trots att han hade ett frilansuppdrag för Gokväll.

SVT:s Jämtlandsnytt har också fällts i Granskningsnämnden sedan ett inslag om Lits camping och flyktingars boende. I inslaget fick inte företrädare för campingen möjlighet att bemöta boendeförhållandena på campingen. Även en uppföljning i Mittnytt missade detta och fälldes också av Granskningsnämnden.

Nämnden friade däremot ett inslag i SVT:s debatt om Sverigedemokraterna, ett inslag i Sportspegeln om MMA, ett inslag i Aktuellt om en maskin för börstmjölksersättning samt ett inslag från Radiotjänst. Även SR:s Kaliber friades i ett inslag om den svenska gruvnäringen samt ett inslag i P4 Extra om en ihjälskjuten hund.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

SVTGranskningsnämnden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev