Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sverker Olofsson kritiserar riksmedierna

Publicerad: 25 november 2013, 07:29

Kvar av riksmedierna är bara Sveriges Television och Riksradion. Ändå är det mot dem vi måste rikta både kritik och krav, skriver Sverker Olofsson.


I en krönika i Västerbottens-Kuriren skriver Sverker Olofsson: ”TT, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. Ingen har journalister hos oss. I princip kan man säga att de inte följer vad som sker i här. De berättar inte om våra problem och glädjeämnen. De tolkar inte våra värderingar. Med en måttlig överdrift kan det sägas att vi syns i riksmedierna när ett par tak har blåst bort i en svår storm, eller när mobilnätet inte fungerar under påsklovet. Sedan kan det ju vara svårt att motstå en exotisk bild av en äldre människa på spark, eller en ung man på skoter inne i ett buskage.”.

Han skriver at SVT och Sveriges Radio visserligen är de som sköter bevakningen bäst, men att det ändå är på dem kraven måste ställas:

”Vi är inte med i riksdebatten! Riksmedierns närvaro och ansvar är en ödesfråga. Ställ krav där det går. I kulturutskott och riksdag diskuteras i höst villkoren för Public Service de närmaste åren. Där har vi chansen.”

Läs hela krönikan på vk.se

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev