måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Svedjetun om citatbråket med BBC

Publicerad: 25 augusti 2010, 11:54

Dagens Medias reporter presenterade sig som journalist. Och personen på BBC citerades korrekt. Det hävdar Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun som hamnat i ett citatbråk med såväl BBC som Billy Butt. (Korrigerad)

Ämnen i artikeln:

Dagens Media

När BBC skulle göra en uppföljare på att Wikileaks frontfigur Julian Assange misstänkts för våldtäkt gjorde de en intervju med Billy Butt i egenskap av grundare av Rättsorganisationen, RO. De hade dock inte någon aning om att han själv fällts för ett antal våldtäkter.

På Dagens Media reagerade man över valet av intervjuperson och kontaktade BBC för att få reda på hur man tänkte. Personen reportern talade med kände inte till Butts förflutna och sa enligt Dagens Media:

Vi kommer sätta en stor fet varning på hans kontaktuppgifter.

Billy Butt reagerade på publiceringen och kontaktade BBC som bland annat menade att Dagens Media pratade med en person som inte var officiell talesperson för företaget och inte uppfattade att det var en intervju det handlade om. Samt att orden en stor fet varning aldrig uttalades.

   Vi menar att personen är korrekt citerad, säger Fredrik Svedjetun.

Vem är det?

   Hon heter Lucy Walker.

Och hon är talesperson på BBC?

   Där är det lite osäkert. Det var snårigt att komma i kontakt med någon. Hon jobbar på redaktionen.

Fredrik Svedjetun säger att hans reporter presenterade sig som journalist och var tydlig om att det handlade om en intervju.

   Det är vi noga med.

Finns intervjun på band?

   Nej, tyvärr inte.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev