fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SvD jublar över tredje kvartalet

Publicerad: 30 oktober 2014, 06:14

Svenska Dagbladet gjorde ett positivt rörelseresultat på fyra miljoner kronor tredje kvartalet.

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Svenska Dagbladets omsättning minskade till 217 (230) miljoner men rörelseresultatet (EBITDA) ökade till 4 (-14) miljoner kronor.

Vi gläds åt att SvD genom ett fokuserat arbete har presterat ett starkt förbättrat Q3 resultat. De digitala intäkterna visar en bra utveckling på såväl annons som inom privatförsäljningen. SvD:s olika team har gjort ett mycket bra jobb och vi har i dag en organisation som arbetar fullt ut integrerat i alla kanaler utifrån kundbehoven, säger Gunilla Asker, vd på SvD, i en kommentar.

SvD skriver i ett utskick att det interna Nöjd Kundindex, NKI börjar närma sig tidigare högstanivåer och att flera nya digitala annonsformat gett bra resultat.

Våra omfattande kostnadsbesparingar har fått full effekt nu och det påverkar resultatet positivt. Läget för papperstidningen är fortfarande mycket utmanade, i synnerhet vad gäller annonsförsäljningen. Vi påverkas av den kraftiga strukturomvandlingen och stora förändringar i vissa enskilda branscher. Det är fortfarande ett svårt men också ett stimulerande balanstycke att föra SvD in i framtiden, säger Gunilla Asker.

Schibsted förbättrar resultatet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev