fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sundevall anmäler åklagaren – hotar att inte vittna

Publicerad: 24 september 2008, 08:56

Journalisten Dick Sundevall JK-anmäler chefsåklagare Kristian Augustson för extremt långsam handläggning av en polisanmälan från i våras, där han anklagar Trond Sefastsson och nämndemannen Cecilia Beckroth för förtal och övergrepp i rättssak på en blogg.


I anmälan påpekar Dick Sundelvall att det nu gått sex månader utan att någon av de fyra målsäganden som anmält Trond Sefastsson och Cecilia Bechroth har hörts.

”Vad som gör det hela än mer alvarligt, ar att det utgör ett övergrepp inför den rättegång mot Trond Sefastsson som ska inledas nu i oktober. Rimligen ska rättegången rörande övergreppet i rättssak som rör just denna rättegång, hållas innan rättegången om mutbrott etc – alternativt samtidigt. Som det nu ser ut, planerar man att först hålla rättegången om mutbrott etc, för att därefter eventuellt ha en rättegång om övergreppet i rättssak. Vilket torde vara en minst sagt underlig ordning. Då såväl jag som två av de övriga målsäganden, som är centrala vittnen i rättegången rörande mutbrott etc, överväger att inte inställa oss till denna rättegång, på grund av ovan anförda, brådskar det med den här handläggningen.”, skriver han i anmälan.

I polisanmälan daterad 27 mars skriver Dick Sundevall att grunden för anmälan är bloggen olleliljegren.wordpress.com där det ska har pågått en grov förtalskampanj av honom och polisen Olle Liljegren. ”mycket grov smutskastning, där man även drar in min hustru och min son i det hela”.

Enligt anmälan ska Cecilia Beckroth ha administrerat bloggen, och Trond Sefastsson ha stått för innehållet.”Då jag hörts i utredningen om Sefastsson och jag ligger bakom avslöjandet i medierna om hans förehavanden, kommer jag rimligen att höras som vittne i en kommande rättegång. Den uppenbara avsikten med den smutskastning som pågår är naturligtvis att inför rättegången svärta ner mig och andra vittnen så mycket som möjligt.”, skriver Dick Sundevall.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev