Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Strömblad styrelseordförande i nya Sverigekoncernen

Publicerad: 27 februari 2009, 10:24

Gunnar Strömblad blir styrelseordförande i det nya Schibsted Sverige. Där samlas den svenska verksamheten - utom Blocket och Byt bil, samt Metronome som koncernen är beredd att sälja.


Ämnen i artikeln:

Schibsted Sverige

När Schibsted samlar sin verksamhet i Sverige i ett bolag förs framför allt Aftonbladet och Svenska Dagbladet nära varandra. Bolagen är trängda av den ekonomiska krisen, men på helt olika nivå. Svenskan går med förlust, Aftonbladet gör stadig vinst, för 2008 nästan 400 miljoner.

I ett pressmeddelande säger Gunnar Strömblad, idag koncerndirektör för den svenska verksamheten:

”Det nya Schibsted Sverige är en offensiv satsning med målet att bli Sveriges mest framgångsrika medieföretag. Samordningen gör det möjligt att jobba smartare och sänka kostnaderna i en tid när omvärlden är inne i en historiskt snabb förändring”.

Gunnar Strömblad blir styrelseordförande. En koncernledning ska snarast utses.

Aftonbladet och Svenskan har redan flera gemensamma verksamheter, som E24 och Tasteline.

Just nu söker man nya lokaler stora nog för de gemensamma verksamheterna.

All verksamhet i Sverige förs inte till det nya bolaget. Blocket och Byt bil finns kvar i koncernbolaget för Eftertext/köp-sälj.

Sandrew Metronome och Metronome Film & Television gick bättre i fjol än 2007. Men enligt kvartalsrapporten ser Schibsted ser över Metronome Film & Televisions verksamhet – det kan bli aktuellt att sälja den.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Schibsted Sverige

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.