Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Storförlust för Stampen första kvartalet

Publicerad: 31 maj 2016, 10:47

Första kvartalet gick Stampen med 36 miljoner kronor i förlust.


Ämnen i artikeln:

Stampen Local Media

Rörelseresultatet inklusive finansnetto blev för Stampens första kvartal -36 miljoner kronor. Det egna kapitalet var vid mars månads utgång 135 miljoner kronor. Om verksamheten fortsatt utan rekonstruktion eller tillskott av externt kapital hade alltså alla resurser varit slut om knappt ett år.

Det visar den balansräkning för första kvartalet som ställts samman till den rekonstruktionsansökan som lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

Den visar också att det inte skett några nedskrivningar av goodwillvärdet som många bedömare menar är mycket för högt. I dag ligger Stampens samlade goodwillvärde på 1 576 miljoner kronor. V-tabs andel är på omkring 600 miljoner kronor.

Rörelseresultat för 2015 blev 153 miljoner kronor, att jämföra med ett rörelseminus på 406 miljoner kronor för 2014. Men i fjolårets rörelseresultat finns också realisationsvinster på 253 miljoner kronor. Utan dessa pengar skulle det blivit en rörelseförlust på minus 100 miljoner kronor på helåret eller minus 25 miljoner kronor per kvartal. Vilket ändå är ett bättre resultat än årets första tre månader för Stampen.

Ämnen i artikeln:

Stampen Local Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.