Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stockholm viktigare än rekordskalv

Publicerad: 21 mars 2016, 07:11

På lördagskvällen inträffade ett jordskalv som nådde en magnitud på 4 på richterskalan. Det kändes från Härnösand till Haparanda. Men var ändå inte stort nog för TV4 att nämna i sina nyhetssändningar. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

FolkbladetNorrbottens-KurirenTV4

Vi valde att ta upp viktigare händelser som rör Stockholm, för här bor det flest människor

Det svaret fick en kvinna i Västerbotten när hon under söndagen frågade TV4 varför de inte rapporterat något om jordbävningen skriver Folkbladet.

Jordskalvet var det starkaste på hundra år.

Det är utan tvekan ett stort skalv för svenska förhållanden. Men det kommer inte att vålla några större skador i samhället även om det måste ha känts på många håll. Det är möjligt att svagare konstruktioner kan ha skadats ytligt, säger Reynir Bödvarsson, seismolog vid Uppsala seismologiska institut till Expressen som gjorde både tv och en text på sajten om skalvet.

Norrbottens-Kuriren slog alla tidigare trafikrekord med bred marginal. Sajten har normalt cirka 45 000 unika besökare per dygn under söndagsdygnet var siffran 115 209. Kuriren.nu blev därmed NTM-koncernens överlägset största sajt gångna veckan med totalt 285 123 unika besök, före UNT (251 936) och Corren (247 056).

Kanalens nyhetschef Anders Oxelström skriver på sin blogg att kanalen rapporterade om nyheten på sin sajt men det var fel att inte ha med jordskalvet i de linjära morgonsändningarna. Han har förståelse för för dem som hävdar att nyheten borde varit med även där:

Visserligen är det viktigt att slå fast att vi, som alla andra medier nuförtiden, publicerar vårt innehåll på många olika plattformar. En del innehåll publiceras bara digitalt, exempelvis på vår sajt, och inte i den linjära tv:n. Man kan alltså inte hävda att en publicering inte ägt rum för att vi inte sänt i alla plattformar. Det är ungefär som att hävda att tidningarna inte publicerat något som bara finns på deras sajter, men inte i den tryckta papperstidningen. Men med det sagt: Hundratals beslut fattas varje dag om vad som ska publiceras och inte, och ibland blir det inte helt rätt.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.