Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Staten kan vara på väg att sälja Telia

Publicerad: 21 mars 2019, 09:22

SD har svängt i frågan om Telia, vilket gör att en majoritet nu är för att sälja bolaget, skriver Di. Statens innehav i bolaget har varit under kritik sedan det stod klart att det kommer köpa TV4.


Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegeringenTV4SDTeliaBonnierDagens Industri

Affären mellan Bonnier och Telia, där det tidigare helstatliga telefonbolaget tar över TV4, har väckt kritik. Då staten är storägare i Telia menar kritiker att staten kommer ha kontroll över både SVT och TV4 om affären godkänns av myndigheterna.

Politiker har uttryckt önskan om att stoppa affären, och Alliansen har framhävt att staten bör sälja sitt innehav. Men det har inte funnits en majoritet för det i riksdagen fram till nu.

Efter att Sverigedemokraterna nu ändrat sig och vill sälja statens innehav i Telia finns det numer en majoritet för en försäljning, skriver Dagens industri.

”Förutsättningarna för ägandet av Telia har ändrats i och med köpet av TV4. Eftersom staten redan har public service skulle staten bli en alldeles för dominant medieaktör. Det är en situation vi inte ska försätta oss i”, säger Mattias Bäckström Johansson SD:s gruppledare i näringsutskottet.

Skulle det bli en försäljning omfattar det alla delar av bolaget utom de som är militärt känsliga.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.