Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Staten kan bli stämd för tryckerimomsen

Publicerad: 27 januari 2015, 12:56

Högsta förvaltningsdomstolen har fel. Precis som Skatteverket. Det menar Sveriges Grafiska Medieförening som nu överväger att stämma staten för hanteringen av tryckerimomsfrågan.


Vi vill göra vad vi kan för att pröva lagligheten i att Skatteverket kan kräva våra medlemmars kunder på mellanskillnaden, säger Kaj Flick, sekreterare i Sveriges Grafiska Medieförening, SGM, en kommentar till sajten Branschkoll.

I februari 2014 förlorade Aller ett mål i Högsta förvaltningsdomstolen, ett beslut som betydde att företaget blev skyldigt staten 4,6 miljoner för för stora momsavdrag. Men för branschen handlar det om miljardbelopp.

Nu vill SGM att Jutitiekanslern ta upp fallet. Vill inte JK det kan det bli så att organisationen går den civilrättsliga vägen och stämmer staten.

Tryckeriernas kunder ska inte behöva ta den smällen och vi hoppas också visa att Skatteverket har fel när man kräver tillbaka 19 procent av momspengarna av kunderna, säger Kaj Flick till Branschkoll.

SGM hoppas att åtgärden ska förhindra i alla fall en del av de processer som just nu pågår eller är på väg att startas i landets domstolar.

Aller förlorade om tryckerimoms

Kräva tryckerimoms av kund inte oskäligt anser HFD

Aller stämmer Sörmlands Grafiska

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev