Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Starkt resultat av TV4 medan C More blöder pengar

Publicerad: 10 februari 2017, 09:53

TV4-Gruppen lyfter hela Bonnier Broadcasting medan C More gjorde en förlust på 307 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingTV4-gruppenMTVTV4C More

Enligt ett pressmeddelande gjorde TV4-Gruppens ett rörelseresultat på 734 miljoner kronor 2016, en förbättring jämfört med 2015 års vinst på 662 miljoner kronor. Resultatet innebär en förbättrad rörelsemarginal som nu uppgår till 17 procent.

I bokslutskommunikén skriver Bonner Broadcasting följande: “Resultatförbättringen bygger på stora tittar- och användarframgångar, en fortsatt stark annonsmarknad och det omfattande förändringsarbete som TV4-Gruppen bedrivit under de senaste åren. Inte minst digitalt var 2016 ett rekordår, bland annat med 2,2 miljoner inloggade användare på TV4-Play och nytt all-time-high för spenderad tid. Och även om det traditionella tv-tittandet minskade något noterade TV4-Gruppen sina högsta tittartidsandelar någonsin, och för TV4-kanaler var det högsta andelen på 10 år. Både den digitala och linjära annonsförsäljningen slog sina tidigare rekord.”

Betydligt sämre går det för SVOD-tjänsten C More vars operativa resultat blev en förlust på -307 miljoner kronor. Enligt boksultskommunikén beror det delvis på investeringar i teknik, innehåll och organisation, bland annat säkrades rättigheterna till Svenska hockeyligan.

Nyhetsbolaget redovisade en knapp vinst på 1 miljon kronor medan MTV I Finland redovisade en förlust på -56 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för hela Bonnier Broadcasting landade på 373 miljoner kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.