fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stängd dörr mötte aktörer för att få Dawit Isaak fri

Publicerad: 23 september 2008, 12:28

Dörren till den eritreanska ambassaden i Lidingö förblev stängd då företrädare för de nio organisationer som kämpar för den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaaks frigivning i dag vid 15-tiden gjorde sin uppvaktning.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Organisationernas brev fick i stället tejpas upp på dörren till ambassaden.

Leif Öbrink, som är ordförande i Stödkommittén Free Dawit Isaak, hade i förra veckan ett samtal med en ansvarig på den eritreanska ambassaden. Han bad då också om tid för ett samtal i samband med dagens uppvaktning. Då sades det att det inte skulle vara några problem, men i dag ville inte någon på ambassaden öppna, vare sig för påringningar eller knackningar.

Företrädare för de olika organisationerna sade att de inte mötts av en stängd ambassaddörr utom alldeles i inledningen till uppvaktningarna. Undantaget någon tid i samband med att Dawit Isaak under tre dagar var en fri man i november 2005 och fokus på hans sak var extra starkt i svenska medier.

De organsiationer som i dag agerat för att få Dawit Isaak fri är Tidningsutgivarna, Journalistförbundet, Sveriges Tidskrifter, Publicistklubben, Svenska Författarförbundet, Svenska PEN , Reportrar utan gränser, Stödkommittén Free Dawit Isaak och Expressens kulturredaktion.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev