Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampen startar gratistidning i Falkenberg

Publicerad: 18 mars 2011, 11:46

I maj kommer Stampens-gruppens tredje gratistidning på kort tid. Då är det premiär för Varbergs Postens satsning i Falkenberg.


Ämnen i artikeln:

Mediabolaget Västkusten

Varbergs Posten är en del av Mediabolaget Västkusten, där ingår också Hallands Nyheter som ges ut i Falkenberg. Boine Gepertz, vd för Mediabolaget Västkusten tror inte satsningen i Falkenberg kommer att slå så mycket mot HN:s annonsintäkter,

En viss påverkan kan det få. Men det finns pengar att hämta hos de som använder sig av direktreklam och ett antal mindre annonsörer menar han.

Det finns också en oro för att andra aktörer kan komma in. Gör inte vi det här kanske någon annan gör det resonerar ledningen för Mediabolaget Västkusten.

Gratistidningen har ingen koppling till Hallands Nyheter utan är helt och hållet en satsning av Varbergs Posten betonar Boine Gepertz. Fyra personer ska jobba med tidningen inledningsvis.

När ska den ge vinst?

På sikt kommer den absolut att bli lönsam. Men om den blir det redan 2011 är svårt att säga.

Tidningen ska delas ut en gång i veckan och får en upplaga på cirka 20 000 ex.

Mediabolaget Västkusten är en del av Stampen-koncernen. Där ingår också Västkustmedia som startade en gratistidning i Vänersborg i februari och i Trollhättan tidigare i mars.

Ämnen i artikeln:

Mediabolaget Västkusten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.