Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen stämmer SJF

Publicerad: 11 april 2017, 12:33

Den krisdrabbade mediekoncernen Stampen stämmer Journalistförbundet i Arbetsdomstolen. Bakgrunden är en tvist om avgångsvederlag.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Tvisten gäller avgångsvederlag för 16 före detta anställda journalister på Stampen, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Mediekoncernen menar i stämningsansökan att de tidigare anställda har ”erhållit korrekta avgångsvederlag i enlighet med var och ens överenskommelse med hänsyn taget till Stampen Local Media AB:s (SLM) rekonstruktion och ackord”.

Stampen menar alltså att gruppen före detta anställda med avgångsvederlag ska omfattas av det ackordsförslag som fastställts av Göteborgs tingsrätt. Det vill säga avstå 75 procent av sina fordringar på Stampen-koncernens olika bolag.

Om mediekoncernen får rätt i Arbetsdomstolen riskerar de före detta medarbetarna att tillsammans gå miste om drygt 2,2 miljoner kronor för avgångsvederlag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.