Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen säljer Svenska Fans

Publicerad: 12 november 2014, 08:29

Det börsnoterade bolaget Traveas köper Stampen Sports Media där bland annat Svenska Fans ingår.


Ämnen i artikeln:

Svenska Fans

Traveas har sedan tidigare ett samarbete med såväl svenska som norska golfförbundet samt Svenska Tennisförbundet. Genom affären räknar bolaget med att dubbla sin omsättning till 30 miljoner kronor nästa år.

Vi är mycket stolta över förvärvet som ligger helt i linje med vår lagda strategi för vårt affärsområde Traveas Media. Med förvärvet blir vi starka inom webb och mobilt, med varumärken som ligger långt framme inom det digitala, dels som startplatser men framförallt som mötesplatser med passionerade användare. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla dessa fantastiska plattformar samt att hjälpa fler förbund och varumärken att producera relevant sportmedia för användarna. Det säger Traveas vd Gustaf Karling i en kommentar,

Jag och personalen är mycket positiva till förvärvet då man får en ägare som kan fortsätta utvecklingen av sportmedia i Norden, med egna produkter samt i samarbeten med varumärken och förbund. Med förvärvet erhåller Traveas ökad räckvidd i fler målgrupper samt ny kompetens inom digitala medier och ökade redaktionella resurser. Traveas tillför ökat fokus på sälj och parterna är överens om att samarbeten med Stampen Local Media och MktMedia ska fortsätta utvecklas. Det säger Mathias Resare, vd för Stampen Sports Media i en kommentar.

Sajten Svenska Fans startades 2000 och köptes i maj 2008 av Stampen.

Ämnen i artikeln:

Svenska Fans

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev