Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ST tar strid för SVT:s lokalredaktioner i norr

Publicerad: 13 januari 2014, 10:52

Norrlandslänen är på väg att förvandlas till en vit fläck på mediekartan. Det anser ST:s ledarskribent Sofia Mirjamsdotter.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

SVT har planer på att minska sin närvaro i flera av Norrlandslänen. Ändrade prioriteringar kan innebära att såväl Nordnytts sändningar, som går över Norr- och Västerbotten som Mittnytt som sänds över Jämtlands och Västernorrlands län båda ska produceras i Umeå i framtiden.

Sundsvalls Tidning slår på ledarplats ett slag för konkurrenten.

Redan i dag är bevakningen bristfällig i glesbygd, då befintliga redaktioner inte har resurser nog att annat än i undantagsfall göra de långa resor som krävs i vårt glesbefolkade område. Demokratin har inte råd att begränsa dessa möjligheter ytterligare, skriver Sofia Mirjamsdotter.

Hon menar att Norrlandslänen kan förvandlas till en vit fläck på mediekartan om planerna blir verklighet.

Det är inte rimligt att en ort ska sända alla nyheter och eventuellt producera alla andra program från en yta stor som två tredjedelar av Sverige, samtidigt som övriga landet får fler redaktioner.

Samtidigt förbereder landshövdingen i Västernorrlands län, Bo Källstrand, någon form av aktion för att rädda kvar Mittnytt och dess organisation i länet. Det uppger Dagbladet.

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev