Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ST minskar antalet s-krönikor

Publicerad: 28 april 2016, 07:17

När Dagbladet lades ner för drygt ett år införde liberala Sundsvalls Tidning S-märkta krönikor varje dag. Nu ska det bli färre av dessa.


Ämnen i artikeln:

DagbladetSundsvalls Tidning

I mitten av februari i fjol beslutade Mittmedia att Dagbladet skulle läggas ned. Låg upplaga och låg betalningsgrad var orsaken. Delar av innehållet flyttades över till likaledes Mittmediaägda Sundsvalls Tidning med förhoppningen att prenumeranterna tack vare detta och ett antal andra åtgärder (läs mer här) skulle byta tidning. En strategi som lyckades i och med att ST ökade sin upplaga i årets TS-mätning med 2 400 ex.

Nu ska ST minska antalet s-krönikor i tidningen. Från och med i maj kommer det bara att publiceras tre till fyra per vecka i stället för en varje dag. Orsaken är främst ekonomisk enligt ST:s chefredaktör Anders Ingvarsson. Den pågående nedbemanningen inom koncernen gör att när den nuvarande s-krönikören lämnar sin tjänst kommer den inte att återbesättas.

Däremot är det ingenting som säger att det kommer att vara s-krönikor på sajten varje dag. Det är bara papperstidningen beslutet handlar om, säger Anders Ingvarsson.

Vi ska också utöka insändarmaterialet i papperstidningen, så det handlar inte om någon inskränkning av mångfalden.

Ämnen i artikeln:

DagbladetSundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev