Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR:s reporter vinner världens tyngsta grävarpris

Publicerad: 4 april 2014, 04:30

Daniel Velasco, journalist på Ekot, har vunnit radioklassen i det som anses vara världens tyngsta pris för undersökande journalistik.


Ämnen i artikeln:

Ekot

Han får priset som delas ut av den internationella organisationen Investigative Reporters and Editors, IRE, för dokumentären Den fastspända flickan.

Det är otroligt stort att få detta pris, det är ju ett av världens mest prestigefyllda pris för grävande journalistik. Nora blev också alldeles överväldigad när hon hörde detta, säger en mycket glad Daniel Velasco i en kommentar.

Reportaget har redan vunnit Prix Europa, Stora Radiopriset i kategorierna Årets radioprogram och Årets reportage, Guldspaden och Prix Bohemia samt nominerats till Stora Journalistpriset.

I fjol vann Ekots reportrar Daniel Öhman och Bo-Göran Bodin samma pris för sitt avslöjande om Sveriges medverkan i byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien.

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.