tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR:s ledarduo vill strama upp yttersta ledningen

Publicerad: 10 mars 2009, 11:00

Sveriges Radios ledningsgrupp bantas för att, som vice vd Cilla Benkö säger, få en tajtare yttersta ledning. Det innebär att fem personer lämnar sina uppdrag när sju enheter blir fyra.  De olika enheterna är innehåll/utbud, administration/teknik, personal och en stabsenhet.

Ämnen i artikeln:

Cilla BenköSR

Två chefer är redan klara,  Björn Löfdahl, som blir chef för innehållsproduktionen, och Jyri El, som får ansvar över administration/teknik.

– Ingen sparkas, betonar Cilla Benkö. Det här har inte med kompetens att göra. Det  är funktioner som försvinner.

De som inte längre tillhör ledningsgruppen kommer att få andra uppdrag inom SR.

– När Mats (Svegfors, SR:s vd) och jag tillträde för ungefär en månad sedan  ville vi se över organisationen. Skaver det någonstans, kan det fungera bättre? Vi kom fram till att vi ville ha en mindre yttersta ledning.

– Det innebär att det  blir mindre direktion i vardagen,  så att säga. Men när den fasta direktionen har sina möten kallas de operativt ansvariga i ett visst ärende in, inte för att dra ärendet utan för att med sin kompetens vara med i hela den strategiska diskussionen. Sju personer, som i den gamla ledningsgruppen, kan inte ha all kompetens.

En beredning ska nu se över förslaget. Om det går det igenom kommer förändringarna att gälla från 1 maj.

Ni har fått kritik från facket för att ni inte informerat. Vad är din kommentar?
– Det kan man naturligtvis diskutera i vilken ordning man ska göra saker, men vi tyckte att det var anständigt att informera dem som var närmast berörda först, säger Cilla Benkö.

De som lämnar ledningsgruppen är  Jörgen M Andersson, direktör för utsändning, Mikael Nilsson, kommunikationsdirektör, Hanna Stjärne, programdirektör för utbud, Jaël Waern, biträdande administrativa direktör och Michael Tydén, konserthusdirektör för Berwaldhallen.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev