Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sofia Olsson Olsén om sin Spotifydebut

Publicerad: 17 mars 2015, 13:33

Hon har lagt musikkarriären på hyllan sedan flera år. Men för den som vill höra hur det låter när Aftonbladets redaktionschef Sofia Olsson Olsén sjunger finns nu DD after deadline på Spotify.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

I fem år höll Sofia Olsson Olsén på i olika band i Borlänge och Gävle. Men det enda som finns bevarat till eftervärlden är en singel med DD After Deadline, utgiven på Start Klart Records i Hudiksvall.

Med på skivan är också Erika Fahlgren, nu reporter på Dalarnas Tidningar, Erik Nyholm som nu är biträdande redaktionschef på DD och Jonas Heavy Stentäpp, nöjesredaktör på DD.

Även om det är Sofia Olsson Olsén som skrivit texten till Jidder och Plast kommer hon inte att bli rik på ersättningen från Spotify.

Det blir inga stålar då jag inte är reggad som upphovsrättsinnehavare hos STIM, tyvärr.

Anledningen till att skivan nu finns att lyssna på via Spotify är att Jonas Heavy Stentäpp satt och gick igenom sin skivsamling en kväll och blev lite sentimental.

Det var mest ett infall. Men jag tyckte att det var synd att den här inte fanns på Spotify när allting annat finns där, säger Jonas Heavy Stentäpp.

Namnet är inspirerat av det danska hårdrockbandet Disneyland After Dark men imagen är mer åt punkhållet.

Tror du ni blir rika?

Nej, det skulle vara jävligt opunkigt i så fall.

Vad tycker du om Sofia Olssons Olséns utveckling, är hon lika punkig fortfarande?

Jag har lite dålig koll hur mycket punk hon är nu. Jag har ingen aning, hon kanske springer omkring och dricker folköl och brölar hela dagarna.

Som hon gjorde på DD?

Nej, hon var mest en riktigt seriös redaktionschef när hon var här.

Lyssna på DD After Deadline här:

Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.