tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Södra Sidan satsar i Rinkeby

Publicerad: 19 augusti 2010, 10:55

Södra Sidan utökar och startar en ny tidning i Rinkeby.
Det finns ett sug efter andra berättelser än dem som bara handlar om bråk och problem, säger Rouzbeh Djalaie, redaktör på Södra Sidan.


Sedan i början av sommaren har Rouzbeh Djalaie arbetat som handledare för tidningsprojektet Vår Linje i Rinkeby. 40 ungdomar skriver texter om och tar bilder av sin vardag och sin verklighet. Premiärnumret kom i början av juli och delades ut till drygt 20 000 hushåll i Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Kista och Husby.

Här finns bland annat ett uppslag om upploppen i juni när Rinkebyakademien totalförstördes med rubriken Branden kunde ha undvikits.

Ungdomarna väjer inte för tunga ämnen. Här finns idéer och kontakter som varenda reporter i Stockholm skulle behöva, säger Rouzbeh Djalaie.

Projektet finansieras bland annat av ABF och Ungdomsstyrelsen. Ungdomarna kommer att producera fem nummer till och med i november.

Därefter tar Södra Sidan över produktionen. Finansieringen är inte helt klar, inte heller hur många personer som ska rekryteras.

Vi räknar med att första numret kommer i januari eller februari.

Södra Sidan ges ut av Medborgarpress (som ägs av Rouzbeh Djalaie och Petter Beckman). Tidningen har funnits sedan 2006 och har i dag en upplaga på cirka 54 000 exemplar.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev