Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Smålandsposten vann Hasse Olssons ekonomipris

Publicerad: 15 februari 2005, 14:02

Hasse Olssons pris till Årets Ekonomijournalist går till tre journalister på Smålandsposten: Robert Owen, Annica Jönsson och Bosse Vikingson.


Ämnen i artikeln:

Peter Benson

De fick priset för att ha avslöjat ett internationellt skojarbolag med storslagna planer för ett lokalt projekt, Vision Värendsvallen, i Växjö.

Priset på 75 000 kronor delades på tisdagen ut av Dagens Industris förre chefredaktör och vd Hasse Olsson. Juryns motivering:

”För ett klassiskt och uthålligt undersökande arbete, där avslöjandet av ett skojarbolag med internationell förgrening ledde till att skattebetalarnas pengar i åtskilliga kommuner räddades från att hamna hos affärsmän med tveksamma mål.”

– Verkligt kul att priset för första gången inte går till en affärstidning och inte till journalister i Stockholm, jublade Bosse Vikingson. Det här bevisar att det går att göra bra journalistik även på en landsorstidning med begränsade resurser.

Prisnämnden har bestått av Hasse Olsson, Per Lundsjö, Sandvik, Sophie Nachemson-Ekwall, Affärsvärlden, Raoul Grünthal, TT, och Erik Månsson, Bonnier AB.

Tidigare pristagare:
2003 Karin Svensson, Dagens Industri
2002 Sophie Nachemson-Ekwall, Affärsvärlden
2001 Peter Benson, Dagens Industri

BO HEDIN

Läs de belönade artiklarna på Smålandspostens webbplats,http://www.smp.se.

Läs mer om pristagarna och hur de jobbade i pappersversionen av Pressens Tidning som kommer torsdagen den 17/2.
Bo Hedin

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Peter Benson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.