Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Skånskans mångmiljonkrav läggs på is

Publicerad: 25 augusti 2015, 09:10

Skånska Dagbladets mångmiljonkrav på Malmö stad för ett kraschat hotellprojekt har nu lagts på is.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Detta sedan länsstyrelsen avvisat tidningen överklagande av ett beslut i byggnadsnämnden. Men Skånskan tänker återkomma nästa år med ett skadeståndskrav på 313 miljoner kronor.

Vi har verkligen inte gett upp varken när det gäller hotellprojektet eller våra ersättningskrav, men vi vilar på hanen, säger Skånskans styrelseordförande Håkan Mattsson till Medievärlden.

Bakgrunden är att Skånska Dagbladet tillsammans den norske hotellmagnaten Petter Stordalen ville bygga ett nytt hotell i det kvarter där tidningen har sina lokaler. För detta krävdes dock ett rivningstillstånd för en mindre k-märkt fastighet något som Malmö stadsbyggnadsnämnd sa nej till.

För Skånskan, som såg hotellet som en stor intäktskälla kom detta som en chock. Hotellet skulle, enligt tidnigens egna beräkningar, ge ett tillskott på ca 15 miljoner kronor pengar som skulle rädda den hårt ansträngda ekonomin.

Petter Stordalen drog sig ur och tidningen överklagade till länsstyrelsen samtidigt som man förde fram ett skadeståndskrav på Malmö på över 300 miljoner kronor.

Länsstyrelsen har visserligen avvisat vårt överklagande, men samtidigt sagt att staden måste fatta ett definitivt beslut senast i oktober 2016. Och det är bra för då kan det här inte dras i långbänk hur länge som helst. Nu får vi helt enkelt vänta och se vad som händer.

Om staden vidhåller sin uppfattning utlöser Skånskan sitt skadeståndskrav, något som alltså inte kan ske för än någon gång nästa år.

Om det blir ett klartecken så tar vi en ny dialog med Choice Hotels och i så fall har jag gott hopp om att hotellprojektet verkligen blir av, säger Håkan Mattsson.

Skånskans hotellnota 313 miljoner kronor
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.