Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Skånskan ska trycka hos Bonnier

Publicerad: 10 oktober 2017, 11:24

Skånska Dagbladet har beslutat sig för att flytta tryckningen till Bonnierägda Bold när Malmö Tidningstryck lägger ned verksamheten.


Ämnen i artikeln:

BonnierNorra SkåneSkånska Dagbladet

Malmö Tidningstryck, som bland annat trycker Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Politikens lokaltidningar i Sverige, ansökte om konkurs i mitten av september. På torsdag rullar tryckpressen för sista gången.

Nu har Skånska Dagbladet beslutat sig för att börja trycka Skånska Dagbladet och Norra Skåne hos Bonnierägda Bold i Malmö.

– På lördag trycker vi hos Bold, och sedan får vi ser hur det utvecklar sig. Nu sätter vi vår vänskap på prov, men vi har en tro på att det kommer att fungera väldigt bra, säger Skånska Dagbladets biträdande publisher Lars Sjögren.

Lars Sjögren säger att det inte varit några problem att hitta ett nytt tryckeri eftersom det finns många tryckerier med överkapacitet i både Sverige och Danmark.

Samma upplevelse har Christopher Book som är kommersiell direktör för Politikens lokaltidningar i Sverige.

– Vi har fått många fina förslag. Det gäller att välja de logistiskt smartaste alternativen, säger han.

Politikens lokaltidningar i Sverige har en upplaga på cirka 600 000 exemplar som tryckts på Malmö Tidningstryck. Hälften av denna veckas upplaga har flyttats till tryckerier i Danmark. Andra hälften kommer att tryckas på Malmö Tidningstryck.

– Just nu har vi en plan som innebär att vi trycker hälften av upplagan i Danmark och andra på Malmö Tidningstryck. Men vi har en färdig lösning om tryckningen på Malmö Tidningstryck upphör helt, säger Christopher Book.

I så fall kommer huvuddelen av upplagan att tryckas i Danmark, men delar av upplagan kan komma att tryckas på svenska tryckerier.

– Det går inte att säga exakt vilka tidningar som ska tryckas var än, vi för en dialog med flera tryckerier.

Läs också

Malmö Tidningstryck letar ny ägare in i det sista

Malmö Tidningstryck i konkurs

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.