Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Skånskan kräver Malmö stad på minst 150 miljoner

Publicerad: 16 april 2015, 12:39

Skånska Dagbladet får inte de nödvändiga tillstånden för sitt stora hotellbygge och därmed utlöser tidningen sitt rekordstora skadeståndskrav på Malmö stad.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Vår krav på ersättning kommer inte att understiga 150 miljoner kronor. Det är den kompensation vi vill ha för de uteblivna intäkter hotellet skulle gett, säger Skånskans styrelseordförande Håkan Mattsson till Medievärlden.

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö beslöt på torsdagseftermiddagen att lägga frågorna runt hotellbygget på is och påbörja ett detaljplanearbete ett arbete som kan ta upp till två år att genomföra.

Detta är skandal, säger Matsson. Vi har fått ett löfte om att gemensamt med stadsbyggnadsnämnden gå igenom ärendet. Men med det här beskedet aktiverar vi får krav på ersättning och de har vi preciserat till staden med att den inte understiger 150 miljoner kronor, förmodligen mer.

Anledningen till bråket mellan tidningen och staden är att Skånskan inte får rivningstillstånd för en äldre byggnad, en förutsättning för hotellbygget. När man fick ett nej i första vändan innebar det att den norske hotellmagnaten Petter Stordalen hoppade av projektet.

Enligt Skånska Dagbladet, hårt ekonomiskt ansatt, skulle hotellet ge tidningen intäkter på ca 15 miljoner kronor per år.

Lars Ohlander

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.