Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Skånskan kräver Malmö på skadestånd

Publicerad: 26 januari 2015, 06:26

Det blir inget hotellbygge för Skånska Dagbladet sedan den norske miljardären Petter Stordalen hoppat av. Nu kräver Skånskan Malmö stad på skadestånd eftersom tidningen förlorar omkring 15 miljoner kronor i uteblivna intäkter från hotellprojektet


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

I helgen kom beskedet från Stordalen: Eftersom projektet försenas upphör de gällande avtalet.

Det är oerhört beklagligt och nu kommer vi att utkräva skadestånd av Malmö eftersom politikernas beslut inte följer detaljplanen, säger SkD-koncernens styrelseordförande Håkan Mattsson till Medievärlden på söndagen

Det var i förra veckan som politikerna i Malmös byggnadsnämnd ställde sådana krav för hotellbygget att processen skulle dragit ut på tiden.  Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels svarade omedelbart med beskedet att man drar sig ur hela projektet.

Enligt våra jurister är beslutet i byggnadsnämnden inte godtagbart eftersom det inte följer gällande detaljplan, hävdar Håkan Mattsson.

Vi kräver nu ekonomisk kompensation för beslutet som drabbar oss hårt ekonomiskt. Vi har fått signaler från Malmö att detta skulle gå att genomföra. Med den vändning det fått anser vi att ett skadestånd är berättigat.

Hur stort skadestånd Skånskan ska kräva är ännu inte beslutat, enligt Håkan Mattsson.

Skånska Dagbladet är i en djup ekonomisk kris med rasande annonsintäkter och minskat presstöd. Nu förlorar ni en tilltänkt kassako som skulle bli er räddning hur löser ni det?

Vi har ett antal alternativa planer som styrelsen så snart som möjligt ska ta ställning till. Men det är klart nu har allting ställts på sin spets. Situationen är svår.

Skånskan-koncernens tidningsrörelse (SkD och Norra Skåne) gick 2013 med 37 miljoner kronor i förlust.

Enligt Skånskans publisher Lars J Eriksson gick Skånska Dagbladet med förlust 2014 och det blir förlust även 2015. Däremot väntas systertidningen Norra Skåne gå med en lite vinst i år. De exakta siffrorna är ännu oklara.

Bakslag för Skånskan
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev