Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Skånskan kräver Malmö på minst 100 miljoner

Publicerad: 30 mars 2015, 04:17

Skånska Dagbladet hotar nu Malmö stad med ett krav på minst 100 miljoner kronor om inte staden ger klartecken för ett hotellbygge.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

I en inlaga till stadsbyggnadskontoret kräver tidningen att nödvändigt rivningstillstånd ges så att hotellprojektet kan genomföras annars kräver man ersättning på ett niosiffrigt belopp, det vill säga minst 100 miljoner kronor.

100 miljoner i kompensation är det inte att ta i, Håkan Mattsson, Skånskans styrelseordförande?

Nej, inte alls, det kan bli ännu mer, det är inget konstigt med det. Blir det inget hotellbygge måste vi få kompensation för uteblivna intäkter.

Den infekterade striden mellan tidningen och Malmö stad startade när Skånskan ville bygga ett hotell i centrala Malmö tillsammans med den norske hotellmagnaten Petter Stordalen. Byggnadsnämnden sa dock nej till en ansöka om att få riva en äldre byggnad i det kvarter hotellet skulle byggas. Därmed föll projektet och den kassako som Skånskan hoppats på blev inte av.

Men det kan bli av fortfarande om kommunen ger oss rivningstillstånd. Vi har följt alla regelverk och det finns ingen anledning att neka oss detta, enligt vår juridiska expertis, säger Mattsson.

Och får ni inte det kräver ni hundratals miljoner i ersättning?

Ja det här hotellet skulle gett oss behövliga intäkter på ca 15 miljoner kronor om året. Sett bara på tio år förlorar vi alltså betydande belopp. Och sett ännu längre ännu mer.

Enligt Mattsson kan hotellprojektet genomföras, om än försenat, bara man får det begärda rivningslovet.

Skånskan hoppas nu på ett positivt beslut i stadsbyggnadsnämnden den 16 april. Annars övergår ärendet till ett skadeståndmål där alltså tidningen enligt specificeringen kräver hundratals miljoner kronor.

Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.