tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Skånemedia ska spara 30 miljoner

Publicerad: 17 februari 2012, 09:15

25 till 30 tjänster kan vara i fara på Skånemedia när tidningarna ska spara 30 miljoner på tre år. (Uppdaterad)

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Årets förlust för Skånemedia blev sju miljoner. Ett resultat som vd Johan Larsson är missnöjd med. Och nu ska hela verksamheten ses över.

Styrelsen har gett honom direktiv att spara 30 miljoner kronor på tre år. Omkring 25 30 till tjänster handlar det om enligt Johan Larsson.

Det betyder drygt 10 procent av personalen. I en redan slimmad organisation. Men Johan Larsson tror att det ska gå:

Jag är övertygad om att det går att jobba effektivare utan att det ska gå ut över produkterna. Det är helt enkelt nödvändigt.

Om en månad ska ett förslag till en ny organisation presenteras för klubbarna på tidningarna som ingår, Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda. Innan vill han inte gå in på var och hur organisationen skall krympa.

Målet för 2012 är att göra ett noll-resultat. Men det är med en brasklapp för härdsmältor och Eurokriser, enligt Johan Larsson.

Han bedömer att personalnedskärningarna kommer att ta Skånemedia halvvägs när det gäller sparmålen. Sedan ska bland annat sänkta it-kostnader, billigare annonsproduktion och nya tryckeriavtal för alla tidningarna göra resten tillsammans med sänkta kostnader för management.

Under 2011 bytte Skånemedia ägare. Från att ha ingått i Bonniersfären är de nu en del av Gota Media. Om affären inte ägt rum skulle det försämrat siffrorna ännu mer.

Ur ett kostnadsperspektiv hade det varit sämre, å andra sidan finns det stor kompetens som vi möjligen kommer att sakna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev