tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ska ni låta läsarna ta över Corren i helgen?

Publicerad: 18 augusti 2010, 10:51

I helgen är det stadsfest i Linköping. På Corren hoppas man att läsarna ska bidra med text och bild från evenemanget. Materialet ska gå i både papper och nät.

Ämnen i artikeln:

Corren

   Ta över är att ta i. Men vi uppmanar läsarna att vara våra ögon och öron där och rapportera med både text och bild, säger Correns nyhetschef Anna-Karin Thorstensson.

Vad räknar ni ska komma från läsarna?

   Trevliga tips, listor, recensioner, kortare intervjuer och vimmelbilder till exempel.

Kommer allt material in?

   Det kan vi givetvis inte garantera. Men så mycket som möjligt. Vi har vikt ett uppslag i lördagstidningen och två uppslag i måndagstidningen åt läsarmaterial.

Hur tänker ni när det gäller kvaliteten?

   Jag ska hålla en skrivarskola i ett tält på stan där alla som vill får veta vad man ska tänka på. Att till exempel alltid berätta att de ska skicka in materialet till oss och att det kan komma in i Corren.

   Sedan har vår fotograf Mia Karlsvärd haft en fotoskola i tidningen i sommar. Så förhoppningsvis ska bilderna bli bra också.

Vad gör ni om det kommer mycket bra material, ställer det ni gör själva?

   Det kan vi absolut tänka oss att göra.

Blir det någon faktakoll av innehållet?

   Det måste vi göra så klart. Tanken är att lördagens uppslag mest ska vara vimmelbilder. Sedan har vi söndagen på oss att gå igenom texter och bland annat faktagranska dem till måndagstidningen.

Kan det bli en fortsättning?

Om det här slår väl ut räknar vi helt klart med det. Men det handlar om det finns tillräckligt intresse från läsarna och om det blir för stor arbetsbörda för oss.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev