Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ska du bli stockholmare nu, Anders Källström?

Publicerad: 12 maj 2009, 09:45

Anders Källström, vd för Allehanda Media, lämnar  som tidigare meddelats i oktober den tjänsten för  att bli vd och koncernchef för LRF med dotterbolag. Men stockholmare blir han inte.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionLRF

– Nej, jag ska bo kvar i Örnsköldsvik och bevisa att det går att leva och arbeta runt om i detta land. En del av veckorna kommer jag att arbeta i Stockholm.

Det är ett stort pastorat du åtagit dig. Hur ser du på det?
– Kan Obama styra USA, så ska väl jag ? (skratt).  Går det att leda ett företag på 150 personer så går det att leda ett med 2 500 anställda. Samlar man bara duktigt folk omkring sig och får människor att växa, så går det. Det har jag bevisat hittills.

Du talar om att ta med dig erfarenhet  från ditt tidigare liv. Vad då till exempel?
–  Jag är nyss fyllda 50 och har arbetat som vd i tio år. Dessförinnan jobbade jag inom folkrörelsen, näringslivet och idrottsrörelsen. Jag har varit kommunalråd och jag har utbildning i medievärlden . Med den profilen passar jag in i företaget.

Inga funderingar kring jobbet?
– Det var någon som sa att utan tvivel är man inte riktigt klok, men  det här ger mig praktiska möjligheter till ett drömjobb.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionLRF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.