lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SJF:s årstapp: 450 medlemmar

Publicerad: 19 oktober 2016, 06:36

Under ett års tid lämnade 450 medlemmar Journalistförbundet (SJF). Det betyder 1,8 miljoner kronor i minskade medlemsintäkter.

Ämnen i artikeln:

SJFJournalistenSvenska Journalistförbundet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Omkring 50 personer ansluter sig varje månad till SJF. Men trots det minskar medlemsantalet, rapporterar Journalisten. Från september förra året till september i år har 450 medlemmar lämnat förbundet. Ofta handlar det om redan anställda journalister:

”Nästan 75 procent av de som lämnar oss gör det för att de byter bransch. Det minskar inte lika mycket bland frilansar, där ligger det ganska stilla”, säger Eva-Maria Kollberg, kanslichef på Journalistförbundet, till Journalisten.

För förbundet innebär medlemsminskningen 1,8 miljoner kronor i förlorade medlemsintäkter. Och Eva-Maria Kollberg ser inga tecken på att medlemsutvecklingen skulle vända åt rätt håll. Nästa år planeras två pensionsavgångar inom förbundet – ingen av dem kommer att ersättas. I övrigt kan kanslichefen i dag inte svara på vilka sparåtgärder som kan bli aktuella i takt med att medlemsintäkterna minskar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev