Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Sektprogram i SVT anmäls för diskriminering

Publicerad: 2 mars 2016, 11:16

Sveriges Interreligiösa Fredsråd anser att Den enda sanna vägen "förstärker fördomar i stället för att bygga på sakkunskap och aktuell information om trossamfund".


Ämnen i artikeln:

SVT

Nu har rådet anmält programmet, som de anser bryter mot FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna, till Diskrimineringsombudsmannen. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

Den enda sanna vägen sändes i SVT i höstas. Programledaren träffade bland annat avhoppare från Jehovas vittnen och Moonrörelsen.

Rådet skriver i sin anmälan att det är ”med stor besvikelse som styrelsen konstaterar att SVT i det här fallet inte har utgått ifrån vad de nya trossamfunden står för och hur de anpassat sig till det svenska samhället. I stället reproduceras den felaktiga bilden om de så kallade sekterna som slutna utanförgrupper. Detta är en diskriminering som underblåser hat och fiendskap mot trossamfund samt ignorerar respekten for individers privatliv.”

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.