tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Se & Hör klandras för artikel om prins Daniel

Publicerad: 27 februari 2012, 08:49

Pressens opinionsnämnd klandrar kändistidningen Se & Hör för artiklar om prins Daniel, som beskrivs som trött och hålögd.


I numret publicerat den 20 juli 2011 uppges prins Daniel, som lider av en allvarlig njursjukdom och genomgått en transplantation, vara trött och utarbetad. Anonyma vänner ska ha uppmanat honom att dra ner på tempot för att orka vara ett stöd för kronprinsessan.

Artikeln anmäldes av prins Daniel via ombud och PON bedömer nu att Se & Hör bör klandras: ”För övriga delar av kungafamiljen (utöver statschefen, reds. anm.) är allmänintresset kring privata omständigheter lågt. Att nyfikenheten är mycket stor påverkar inte allmänintresset. Det betyder att även om många vill få veta hur det står till med prins Daniels hälsa, så finns det inte ett allmänintresse som berättigar till att denna del av hans privatliv exponeras som Se & Hör gjort.”

Även Ystads Allehanda klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed. En flyktingsamordnare som anklagats för stöld och oönskade sexuella inviter har anmält att han, trots att anklagelserna enligt honom utgör grovt förtal, inte fått komma till tals i tidningen. PO bedömer att mannen tillfogats en oförsvarlig publicitetsskada och PON går på samma linje.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev